Catatan

Tunjukkan catatan dari 2011

Contest & Giveaway Ibu SIhat Anak Riang

Imej
Assalamualaikum,
 Like FB SNUUS dan FB Islamic Books for Kids dan Like FB Laman Kakyong[dot]com
Follow blog De’Chantique butik dan Take me Home serta Amira Studio
Post ini adalah penyertaan untuk Contest & Giveaway Ibu Sihat Anak Riang dianjurkan oleh Keluarga Ibu 3A, dan di TAJA oleh Islamic Books for Kids , SNUUS ~ Where Beauty,Health and Fashion collide, De’Chantique butik dan Take me Home serta Amira Studio "

Banner penaja:


Sekian.

Giveaway akhir tahun 2011 ~ Sepatah Kata

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Give away akhir tahun 2011 anjuran Sepatah Kata.
Tarikh tutup giveaway adalah pada 01 Januari 2012.
Pemenang akan diumumkan pada 07.01.2012
Untuk lebih detail sila klik SINI.

Sekian.

Tote Boutique Giveaway

Imej
Selamat sejahtera,

Untuk keterangan lanjut sila klik Tote Boutique Giveaway
Tempoh giveaway:  5/12/2011 - 4/1/2012


.

Dah lama dah

Imej
Assalamualaikum dan selamat 1Malaysia




Dah lama sangat tak update blog nih...
Dalam perancangan nak buat give away ringkas...
Tunggu mood ...
....

Kamera Digital | Sony E-Mount NEX-C3

Imej
Salam 1Malaysia,


Hari ini kamera digital dilihat sebagai satu keperluan terutama kepada bloggers dan juga 'facebookers' (ada ke istilah ni?)  Apalah agaknya kamera digital pilihan rakyat Malaysia?  Terutama remaja.  Pada pandangan aye kebiasaannya kamera yang akan menjadi pilihan adalah yang mudah di urus dan senang dibawa serta terkini dan tercanggih.  Dengan kata lain kamera yang serba boleh atau 'all in one' macam pencetak.
Apa kata kita tinjau kelebihan dan keistimewaan kamera SonyNEX-C3, katanya ada kelebihan seperti kamera DSLR. Berikut adalah sebahagian daripada kelebihannya. Creative freedom is yours with a stylish, ultra-compact camera that operates with ease, and puts professional quality right in your pocket. Exmor™ APS HD CMOS Sensor Picture Effect Photo Creativity Interface HD Video Recording 3D Sweep Panorama Included with multi-purpose SEL1855 zoom lens Standard Retail Price: RM 2,199.00 * Banyak lagi kelebihannya, dengan harganya boleh lah... tapi kena tungg…

Pindaan/Perubahan | Penambahbaikan Berterusan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Sekadar untuk makluman dan ingatan kepada diri sendiri.  Pindaan atau Perubahan ini dibuat adalah untuk kebaikan sebagai penambahbaikan dan memberi nilai tambah (value added) kepada blog ini.

Sebelum ini, blog ini hanya dikhususkan untuk entry berkaitan contest, giveaway dan agak lari sedikit dari tujuan pembinaannya iaitu untuk perniagaan.  Buat masa ini, idea untuk perniagaan itu tetap ada tetapi belum berjumpa dengan semangat yang betul.

Justeru untuk seketika blog ini selain daripada untuk penyertaan contest atau giveaway akan turut disusul dengan kisah-kisah berkaitan barangan pengguna seperti shampoo, pembersih muka, sabun mandi, air minuman dan lain-lain barangan.

Nantikan kemunculannya ...

GA Pertama | Tertutup sudah!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Dengan ini diumumkan bahawa GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka telah ditutup.

Penutupan ini adalah bagi memberi ruang kepada penganjur untuk mengemaskini dan membaikpulih peluang dan jalan untuk memudahkan penyertaan. 

Kepada yang telah berhasrat untuk menyertai GA ini, amatlah dihargai tetapi tiada apa yang dapat dilakukan memandangkan tiada penyertaan lagi.

Semoga dengan pemakluman ini tiada lagi penyertaan ke GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka.

Sekian.

September B'day GA by Greennn Inspiration

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


September Birthday Giveaway by Greennn Inspiration aka Greennn Panda Giveaway ini berlangsung dari 1 hingga 27 September 2011.
Happy Birthday kepada Nisa (1/9) dan juga kepada hubby nya (27/9).  Semoga dimurahkan rezeki dan diberkati.
Birthday aye dah lepas tak pun lambat lagi... nak tunggu tahun depan boleh la... 6 Mei. Tapi... kalau birthday hubby aye belum lepas lagi... this coming 13 September (bukan 11 September)..
Apa lagi yang tertinggal??? Rasanya dah cukup... oooo... hahaa dah jadi follower jugak...
Keterangan mengenai hadiah dan syarat-syarat lain sila klik SINI
Sekian.
*.*

Giveaway Souvenir dari Jepun dan Korea

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Dan... sekali lagi pada hari ini dengan gigihnya menyertai Giveaway Souvenier dari Jepun dan Korea segigih Mama Batrisya, Haziq dan Haqem yang kini berada di negara matahari terbit iaitu Jepun.
Giveaway ini dijangka akan ditutup pada 22 September 2011.  Masih ada banyak masa dan peluang.  Kepada yang berminat sila klik di SINI.
Di antara cenderahati yang bakal menjadi milik blogger bertuah adalah:
Cabutan pertama, 1. Fridge Magnet Jepun
2. Brooch berkualiti dari Korea
3. Chopstik besi Korea
4. File size A4 berwajah artis Korea
5. Snack makanan dari Jepun
Cabutan Kedua
1. Fridge Magnet Korea
2 Kipas tangan dari Jepun
3. Sepit kuku berlambangkan Korea
4. Key chain Jepun
5. Snack makanan dari Jepun Sungguh hebat!!!
*-* Chaiyo .

Syieda_Joy 1st GA

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia



Dalam kesibukan berhari raya GA jangan dilupakan. Dengan ini aye dengan rasminya menyertai Syieda_Joy 1st GA Untuk keterangan lanjut sila klik SINI
Sekian, selamat hari raya.
Jangan lupa juga join GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka
*.*

GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Bila Pintu Hati Terbuka adalah GA pertama dan julung-julung kali diadakan oleh yangbaik-biz.blogspot.com.  Oleh kerana telah sekian lama berjanji dan berhutang kepada diri sendiri juga untuk membuat GA.  Kali ini memang betul-betul jadi. 
Tetapi di atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, gambar hadiah tu akan aye lekatkan di sini bila tiba masa nya.
Hadiahnya... masih dalam rahsia sehinggalah gambarnya dilekatkan di sini.
Syaratnya senang sangat.  Oleh kerana ini adalah GA yang pertama dan tidak mahu membebankan semua pihak termasuk diri sendiri.  Maka kepada yang berminat cuma perlu lakukan perkara berikut:
1.  Beri Pandangan di catatan Aku Anak Malaysia Merdeka 2.  Sambung "Saya menyertai GA Pertama: Bila Pintu Hati Terbuka kerana..... " di ruangan komen di entry di sini, tak kisahlah berapa panjang ayat yang nak disambung tetapi mestilah bersesuaian dengan tema Aku Anak Malaysia Merdeka.
Siap!  Itu saja senangkan. 
Pemilihan akan dibuat…

Giveaway Dari Korea @fasihah.com

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Giveaway Dari Korea @fasihah.com dengan kerjasama Store King
Tiada kaitan dengan demam K-Pop atau timbulnya kembali Winter of Sonata di TV9. Penyertaan untuk giveaway ini adalah kerana terpanggil dek Hans Hanis budak lelaki yang hensem tetapi bukan playboy... ngeee.  Sehingga terlupa sekejap nak buat giveaway sendiri 'Bila Pintu Hati Terbuka'
Tak per.  Tengok syarat penyertaan tak lah berat sangat.  So dengan sukarela menyertai giveaway ini. Manalah tahu ada rezeki dapat giveaway dari Korea pulak.
Giveaway ini akan tamat pada 14 Ogos 2011.
Untuk menyertai sila klik SINI

*

Give away on the making

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Untuk update... dah hampir bersawang penuh dengan karat pulak.

Aye dalam proses penyediaan maklumat untuk satu give away yang julung-julung kali diadakan.  Ia adalah berkaitan buku yang sedang baru lepas dibaca pada minggu lepas dan nak kongsi dengan pembaca yang bertuah.

Nantikan kemunculannya dalam beberapa ketika nanti...

Mrs Librarian & Mr Doctor 1st Wedding Anniversary

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Mrs Librarian & Mr Doctor 1st Wedding Anniversary
Diucapkan HAPPY ANNIVERSARY, semoga berkekalan bahagia.  Dan toksah nak layan-layan sangat kalau ada sikit heart-feeling tu... love is on the air always
Akhirnya pada 1 Julai 2011, sebagai permulaan bulan Julai .

REhat LaGi!!!

Selamat sejahtera,



Dah lama tak ber-update blog nih....

tetiba hari baru rasa nak update....

tapi belum sempat lagi nak layan mana-mana contest...

so...

kita minum dulu.....

GIVEAWAY WARNA-WARNA PELANGI

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1 Malaysia,




GIVEAWAY WARNA-WARNA PELANGI
untuk syarat seterusnya sila klik pada gambar di atas atau pada gambar di side bar... kat sebelah kanan...
Gambar aye yang ori tau!
keterangan gambar: dua adik beradik ni anak-anak aye (alif dan diena) sedang 'berenang' dalam kolam bola di Marry Brown Batu Gajah.  Tak sangka pulak bola-bola yang berwarna warni tu nanti buleh masuk dalam giveaway pelangi nih. 
~~~~~~~~~~~~~~~
Giveaway akan berakhir pada 15 April 2011

Tupperware Kakakshop nak bagi Tupperware Percuma

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1 Malaysia,



untuk maklumat seterusnya sila klik pada gambar di atas atau pada link di bawah dan boleh juga pada gambar di sidebar
Tupperware Kakakshop nak bagi Tupperware Percuma
Giveaway ini akan berakhir pada 7 April 2011.

OdahOne Giveaway | Bersamamu Hidup Ini Indah Semuanya

Imej
Assalamualaikum dan selamat 1Malaysia,



Klik pada gambar di atas atau link kat bawah nih...
OdahOne Giveaway | Bersamamu Hidup Ini Indah Semuanya
Aye Tag: Izzatul Iman  dan semua pengikut blog ini...
Selamat mencuba

Jemari Asmara 2nd GiveAway!!

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,




GA ini dianjurkan sempena 3 perkara:


i. Ulang tahun perkahwinan ibu dan ayah yang ke 8 tahun hijrah pada 12 Rabiulawal 1432H

ii. Pembukaan Asmara Collections @ http://jemariasmaraonlinebiz.blogspot.com/

iii. Jemari Asmara bakal berusia 3 bulan pada 23 Februari 2011

Untuk menyertai GA ini sila klik kat Jemari Asmara bukan Jemari Asrama... hehehe
~~~~~~~~~~~ 
Referrer:  Izzatul Iman

Cabutan Bertuah Dunia Beli Belah

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Cabutan Bertuah sempena pembukaan blog Dunia Beli Belah
Tarikh tutup : 31 MAC 2011


Hadiah : Coklat - kali ini..

MUMMY NAK KASI GIFT LAGI!!!!! | Perhatian! kepada semua pengikut blog ini

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1 Malaysia,
MUMMY NAK KASI GIFT LAGI!!!!!

nak hadiah?... klik kat gambar di atas, Mummy Danny nak bagi hadiah kepada folower nyer.... klik kat sini juga untuk keterangan seterusnya.
Aye nak tag semua pengikut blog ini...
Selamat mencuba!

'Giveaway Rama-Rama Merah' by Izzatul Iman

Imej
Selamat sejahtera 1Malaysia,


Giveaway RAma-Ramah Merah by Izzatul Iman.  Untuk keterangan dan maklumat lanjut klik pada gambar rama-rama kat atas...

sangat mudah dan senang... untuk tambah kenalan di alam maya...
terima kasih.

Mrs Zack Buat Give Away Lagi!!!!!

Imej
Selamat sejahtera 1Malaysia,


setelah sekian lama tak update ini blog, maka hari (eh .. malam ler) blog ini diupdate dengan menyertai give away anjuran Mrs Zack.  Klik la juga pada gambar/banner kat atas untuk dapatkan maklumat dan keterangan lanjut.

gambar yang dipertaruhkan... kenapa gambar nih? haaa... sebabnya hadiah kat banner tu adalah buku cerita kanak2 kan... ala bedtime stories!!! so yang sesuai dibacakan kepada mereka adalah ibu dan ayahnya... maaf lah buat masa nie... ibu dah ayah mereka low profile sikit... tak nak publish nanti terlebih glamor pulak... ececeh... panjang pulak celotehnya... okeh lah puan penganjur... semoga gambar ini dapat diterima...
terima kasih.
p/s:  tarikh tutup adalah 10 Mac 2011
update:  tersenarai sebagai pemenang... terima kasih kepada Mrs. Zack... rezeki alif dan diena... yesss

1st giveaway from Nads Collections

Imej
Selamat sejahtera 1Malaysia,

1st giveaway from Nads Collections
untuk maklumat lanjut klik pada link di atas.
sehingga 4 Mac 2011

Ibu Hadif Giveaway 1/2011

Imej
Selamat sejahtera 1Malaysia,

melekat sehingga 1 Mac 2011
Ibu Hadif Giveaway kali pertama bagi tahun 2011.  Untuk menyertai dan dapatkan maklumat lanjut jom klik blog GA & Contest Ibu Hadif.

Hadiah:
cutlery holder
cepat!!! tarikh tutup adalah pada 1 Mac 2011

Giveaway "Mama, saya mahu ini"

Imej
Selamat sejahtera 1Malaysia,

melekat sehingga 28 Februari 2011

Giveaway "Mama, saya mahu ini" saja suka bulan Februari 2011 oleh Ibu Tini Dewi.... betul ngakkkk?
Hadiah menarik.
Untuk menyertai klik pada gambar di atas.

GA - Sebagai Tanda Penghargaan

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,


Dengan gigih dan tekunnya mengemaskini blog ini dengan menyertai GA anjuran Nita dari blog Past Times Collectibles.  GA ini diadakan sebagai tanda penghargaan kepada pengunjung, pembeli dan rakan PML Nita. Syarat-syarat penyertaan ada di Past Times Collectibles.


Syarat 1 hingga 3 - siap sudah

4. Sejak bila mula minat PML ( pinggan mangkuk lama )?

-Aye mula minat dengan PML ni kira-kiranya dah lama tapi kurang pasti sejak bila, seingat aye semenjak kecil ketika makan nasi di rumah tok... cantik pinggan tu, tapi sekarang bila balik kampung pinggan tu dah tak der... pecah kot... dah jadi terbantut pula minat tu... tapi semenjak setahun dua ni semenjak aktif berbloging terjumpa blog geng PML... mula timbul semula minat


5. Apakah koleksi PML anda yang pertama?

-Kalau nak kira koleksi PML yang pertama adalah piring kueh bunga kangkung sebanyak 6 biji pemberian mak mertua sebagai hadiah perkahwinan semasa pindah ke rumah baru.


6. Pada pendapa…

Win A Free Bag From BabyIbu!!!

Imej
Selamat sejahtera buat 1Malaysia,


Contest sempena birthday Ibu, berlangsung daripada 26 Januari 2011 sehingga 25 Februari 2011
Hadiahnya apa?
Organize Anne yang bernilai RM 52 daripada BabyIbu Shoppe
9 voucher bernilai RM190 daripada Tote Boutique

Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan syarat-syarat penyertaan sila klik gambar beg di atas atau terus ke blog BabyIbu
.... sekian selamat mencuba...

GA Sulong Sempena Cuti Perayaan CNY - al kesah

Imej
Selamat sejahtera 1Malaysia,

Bersempena cuti perayaan Tahun Baru Cina kali ini aida dari blog al kesah (http://mylifemytranquillity.blogspot.com/) buat GA sulong (bermula sekarang sehingga sabtu ni 5hb Februari). GA ini adalah penghargaan kepada kengkawan yang sama-sama mencorakkan dunia PML dan semoga persahabatan aida dan kengkawan di alam maya dan realiti berpanjangan hendaknya. Okey !
Syarat-syarat penyertaan adalah :
(1) Mestilah jadi follower aida dulu ye ( Adil buat yang sediaada ). (2) Entri GA ini (http://mylifemytranquillity.blogspot.com/2011/01/ga-sulong-sempena-cuti-perayaan-cny.html ) dan linkkan blog anda. (3) Tinggalkan jejak di Post A comment. (4) Terbuka kepada kengkawan beralamat di Malaysia sahaja ye (Postage purposes).
Hadiah yang ditawarkan cukup menarik.
HADIAH PERTAMA- set makan Indian Tree Wedgewood tureen beserta 5 mangkuk mungkum
HADIAH KEDUA- Sakura Chinese teaset untuk 6 beserta sekeping piring
Jom ramai2 sertai GA ini.... kita meriahkan lagi CNY di tahun arnab ini…

Sutra homespa n sacred recipe - give away

Imej
Selamat sejahtera,
Sutra homespa n sacred recipe menganjurkan blog give away bermula 24 Januari 2010 hingga 24 Februari 2010.
untuk mendapatkan syarat-syarat penyertaan sila lah ke Sutra homespa n sacred recipe
berikut adalah antara hadiah yang ditawarkan kepada bakal pemenang, iaitu:
1st PRIZE: 1)a cake 2)a box of chocolate 3)a set of homespa product (a scrub soap,lulur and body masker) 4)Diskaun 30% untuk belian seterusnya dekat Sacred Recipe or free 3x postage utk barangan homespa selepas tawaran free postage tamat.


2nd PRIZE: 1)a box of cupcakes 2)a box of chocolate 3)a set of homespa product 4)20% diskaun for the next transaction at Sacred Recipe or free postage sebanyak 2x utk produk homespa.

3rd PRIZE: 1)a box of cupcakes 2)a set of Homespa product 3)10% diskaun for the next transaction at Sacred Recipe or free postage sebanyak 1x utk produk homespa.

SPECIAL CASE: Bagi sesiapa yg pernah menjadi pelanggan Sutra Homespa ada hadiah misteri sekiranya terpilih untuk menang..that's mean satu hadia…

Nur Shop Giveaway

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Nur Shop Giveaway - tamat pada 30/1/2011

syarat2 nya :
1.wajib follow blog NUR SHOP.
2.wajib add blog NUR SHOP dlm blog anda.
3.wajib add banner diatas di sidebar blog anda beserta link sekali yer.
4.wajib buat satu entry dlm blog anda mengenai GIVEAWAY NUR SHOP.
5.jgn lupa tinggalkan jejak anda beserta link dlm n3 ini shj yer...
~~~~~~~~~~~~ reference aye adalah Jieda
kepada anda yang join giveaway ni... sila letakkan yangbaik sebagai reference.... terima kasih.....





DUE DATE : 30 JAN 2011




::SELAMAT BER GIVEAWAY::