Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2011

Kamera Digital | Sony E-Mount NEX-C3

Imej
Salam 1Malaysia,


Hari ini kamera digital dilihat sebagai satu keperluan terutama kepada bloggers dan juga 'facebookers' (ada ke istilah ni?)  Apalah agaknya kamera digital pilihan rakyat Malaysia?  Terutama remaja.  Pada pandangan aye kebiasaannya kamera yang akan menjadi pilihan adalah yang mudah di urus dan senang dibawa serta terkini dan tercanggih.  Dengan kata lain kamera yang serba boleh atau 'all in one' macam pencetak.
Apa kata kita tinjau kelebihan dan keistimewaan kamera SonyNEX-C3, katanya ada kelebihan seperti kamera DSLR. Berikut adalah sebahagian daripada kelebihannya. Creative freedom is yours with a stylish, ultra-compact camera that operates with ease, and puts professional quality right in your pocket. Exmor™ APS HD CMOS Sensor Picture Effect Photo Creativity Interface HD Video Recording 3D Sweep Panorama Included with multi-purpose SEL1855 zoom lens Standard Retail Price: RM 2,199.00 * Banyak lagi kelebihannya, dengan harganya boleh lah... tapi kena tungg…

Pindaan/Perubahan | Penambahbaikan Berterusan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Sekadar untuk makluman dan ingatan kepada diri sendiri.  Pindaan atau Perubahan ini dibuat adalah untuk kebaikan sebagai penambahbaikan dan memberi nilai tambah (value added) kepada blog ini.

Sebelum ini, blog ini hanya dikhususkan untuk entry berkaitan contest, giveaway dan agak lari sedikit dari tujuan pembinaannya iaitu untuk perniagaan.  Buat masa ini, idea untuk perniagaan itu tetap ada tetapi belum berjumpa dengan semangat yang betul.

Justeru untuk seketika blog ini selain daripada untuk penyertaan contest atau giveaway akan turut disusul dengan kisah-kisah berkaitan barangan pengguna seperti shampoo, pembersih muka, sabun mandi, air minuman dan lain-lain barangan.

Nantikan kemunculannya ...

GA Pertama | Tertutup sudah!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Dengan ini diumumkan bahawa GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka telah ditutup.

Penutupan ini adalah bagi memberi ruang kepada penganjur untuk mengemaskini dan membaikpulih peluang dan jalan untuk memudahkan penyertaan. 

Kepada yang telah berhasrat untuk menyertai GA ini, amatlah dihargai tetapi tiada apa yang dapat dilakukan memandangkan tiada penyertaan lagi.

Semoga dengan pemakluman ini tiada lagi penyertaan ke GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka.

Sekian.

September B'day GA by Greennn Inspiration

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


September Birthday Giveaway by Greennn Inspiration aka Greennn Panda Giveaway ini berlangsung dari 1 hingga 27 September 2011.
Happy Birthday kepada Nisa (1/9) dan juga kepada hubby nya (27/9).  Semoga dimurahkan rezeki dan diberkati.
Birthday aye dah lepas tak pun lambat lagi... nak tunggu tahun depan boleh la... 6 Mei. Tapi... kalau birthday hubby aye belum lepas lagi... this coming 13 September (bukan 11 September)..
Apa lagi yang tertinggal??? Rasanya dah cukup... oooo... hahaa dah jadi follower jugak...
Keterangan mengenai hadiah dan syarat-syarat lain sila klik SINI
Sekian.
*.*

Giveaway Souvenir dari Jepun dan Korea

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Dan... sekali lagi pada hari ini dengan gigihnya menyertai Giveaway Souvenier dari Jepun dan Korea segigih Mama Batrisya, Haziq dan Haqem yang kini berada di negara matahari terbit iaitu Jepun.
Giveaway ini dijangka akan ditutup pada 22 September 2011.  Masih ada banyak masa dan peluang.  Kepada yang berminat sila klik di SINI.
Di antara cenderahati yang bakal menjadi milik blogger bertuah adalah:
Cabutan pertama, 1. Fridge Magnet Jepun
2. Brooch berkualiti dari Korea
3. Chopstik besi Korea
4. File size A4 berwajah artis Korea
5. Snack makanan dari Jepun
Cabutan Kedua
1. Fridge Magnet Korea
2 Kipas tangan dari Jepun
3. Sepit kuku berlambangkan Korea
4. Key chain Jepun
5. Snack makanan dari Jepun Sungguh hebat!!!
*-* Chaiyo .

Syieda_Joy 1st GA

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia



Dalam kesibukan berhari raya GA jangan dilupakan. Dengan ini aye dengan rasminya menyertai Syieda_Joy 1st GA Untuk keterangan lanjut sila klik SINI
Sekian, selamat hari raya.
Jangan lupa juga join GA Pertama | Bila Pintu Hati Terbuka
*.*